Rólunk

A Baranyai Gasztronómiai Klaszter (BGK) 2021. január 27-én tartotta alakuló ülését.
A jelenleg 35 tagot számláló Baranyai Gasztronómiai Klaszter létrehozásának célja a piaci együttműködés stratégiai és operatív célok mentén, valamint a gasztronómia és a vendéglátás minőségi fejlesztése, a COVID helyzet megoldandó feladatai.
A klasztertagok az alábbi területeken biztosítják a klaszter működését, fenntartását, fejlesztését:
- Oktatás, képzés
- Közös információs adatbázis (szállítók, vevők, erőforrás-központok)
- Közös megjelenés, képviselet (hazai, nemzetközi)
- Közös rendezvények, programok, pályázati projektek
- Innováció, tapasztalatcsere, tudásmegosztás
- Klaszter belső és külső piacának élénkítése egymás jobb megismerésével
- Társulás a beszerzésekben, anyagbeszerzésben (helyi termékek)
A tagok szabadon döntenek az egyes projektekben való részvételről.
A Klaszter menedzsment feladatait a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara látja el.
Elnökség:
Teleky Zoltán – elnök
Gellai Gergő – alelnök, rendezvények, programok, fesztiválok
Miszler Miklós – alelnök, technológiai korszerűsítés és fejlesztés
Szép Tamás – alelnök, fenntarthatóság, helyi termék
Zachár Zsolt – alelnök, belvárosi ingatlanok, teraszok, bérleti kondíciók
The Baranya Gastronomic Cluster (BGC) was established on 27 January 2021.
The aim of the Cluster is to establish market cooperation along strategic and operational objectives among the HORECA sector’s companies, as well as to improve the quality of gastronomy and catering. It’s currently 35 members has a lot of tasks to be solved due to the COVID situation in the sector.
The cluster members ensure the operation, maintenance and development of the cluster in the following areas:
- Education and training
- Common information database (suppliers, buyers, resource centers)
- Joint events, programs, calls (national, international)
- Innovation, exchange of experience, knowledge sharing
- Stimulate the cluster’s internal and external markets by getting to know each other better
- Partnership in purchasing, procurement of basic materials (local products)
Members are free to choose to join and participate in specific projects.
Presidency for 2021:
Zoltán Teleky – President
Gergő Gellai – Vice President, events, programs, festivals
Miklós Miszler – Vice President, technological modernization and development
Tamás Szép – Vice President, sustainability, local products
Zsolt Zachár – Vice President, downtown real estate, terraces, rental conditions