Mindenki ott és úgy segít, ahogy tud

Idei első taggyűlését tartotta a Baranyai Gasztronómiai Klaszter április 28-án, mely alkalmat adott a tagi kör bővítésére és az új elnökség megválasztására is. A klaszter tagsága új szereplőkkel gazdagodott a Belward Pincészet, a Bőközi Prémium, a Halker Mirelit Depó Kft, az Íztár Fűszermanufaktúra és az Orfűi Malmok csatlakozásával. A meglévő tagi kör is folyamatosan fejlődik, új egységek is nyíltak, mind a vendéglátó mind a rendezvényhelyszínek és kapcsolt programok száma nőtt ebben a korántsem problémamentes időszakban. Az új tagok bemutatkozó anyagai már kikerültek a klaszter honlapjára: www.baranyazamata.hu, ahol a tagokról máshol megjelent cikkek, riportok is olvashatók.

A közel 1,5 év működésének eredménye:

  • Tagok száma: 33
  • Üzemeltetett egységek száma: 47+
  • Tagok által foglalkoztatottak száma: 490 fő
  • Tagok összesített árbevétele 2020-ban: 10.6 Mrd

Az elnökség összetétele csak egy helyen változott, a fenntarthatóságért és helyi termékekért felelős alelnöki tevékenységet Szép Tamás veszi át a Király-Nappali Kft. delegálásában.

A klaszter kezdeményezésére, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara két vendéglátó szektort érintő workshopot tartott az elmúlt hónapokban. Ezek mindenkit érintő témákkal foglalkoztak szakértők bevonásával, úgymint az árazás problematikája a rohamosan növekvő kiadások mellett, vagy a munkaerő megtartása és toborzásának módszertana.

Minden idők eddigi legnépszerűbb vendéglátó ipari pályaorientációs és szakmaismereti versenyét valósította meg a klaszter bevonásával a kamara február-március hónapban Ide-Süss! néven. Ennek keretében 222 pályaválasztás előtt álló diák kapott ízelítőt a szakma szépségeiből és nehézségeiből.

Minden taggyűlést felhasználunk arra, hogy új, a vendéglátás számára előremutató, innovatív cégeket, szolgáltatókat mutassunk be. A legérdekesebbek most is lehetőséget kaptak a személyes találkozásra. Így az Innoteq Kft. virtuális, multimédiás informatikai megoldásaival, a r3Server.com Kft. NTAK-kal összeköthető vendéglátós szoftvermegoldásaival, az iBar Experience Kft. éttermi szoftverekbe integrált standoló applikációjával és a Wasabi Japonica Kft. mikrozöldségeivel is megismerkedhettek a tagok.

Forrás: PBKIK

Ajánlott cikkek