Eredeti nápolyi pizza a pécsi Elefántosban

Klasztertagunk, az Elefántos Étterem lett Magyarország harmadik, a vidék első olyan étterme, amely kiérdemeltem használhatja az eredeti nápolyi pizza elnevezést.

Az étterem csapata a közelmúltban Nápolyban járt, ahol Enzo Coccia séftől tanulhatták el az igazi nápolyi pizza készítésének minden lépését és praktikáját. Ennek köszönhetően kaptak egy megkeresést az Associazione Verace Pizza Napoletana-tól (Valódi Nápolyi Pizza Szövetsége)*, akik lehetőséget adtak számukra, hogy megpályázzák az „eredeti nápolyi pizza” címet.

A csapat időt, és energiát nem kímélve, rengeteget tanult és dolgozott, hogy a rendkívül szigorú előírásoknak meg tudjanak felelni a rangos cím megszerzése érdekében, de a sok munka kifizetődött.

Gratulálunk a csapatnak!

*A szövetség 1984-ben alakult meg, erős szakmai ráhatással, ugyanis a hagyományőrző pizzásoknak konkrétan elege lett abból, hogy rengeteg rossz minőségű, silány pizzát kínálnak eredeti nápolyi néven, a mirelit dolgokról már nem is beszélve. A szervezet megalapítója Antonio Pace lett. Összegyűjtötték a régi, nagy pizzamesterek segítségével, hogy milyen is a nápolyi pizza, legyen szó metódusról, alapanyagokról, vagy éppen elkészítésről. A szervezetnek kezdetben 20 tagja volt, akik a tradícionális nápolyi pizzázók közül kerültek ki. Jelenleg több, mint 800 pizzéria használhatja az AVPN logót és elnevezést, ami egyrészt komoly vizsgához és minőségbiztosításhoz kötött, másrészt pedig a fentebb vázolt tradíciók és technikák egészen biztosan be vannak tartva ezeken a helyeken. (Forrás: Pizza blog)

Forrás: Elefántos Étterem És Pizzéria Facebook

Ajánlott cikkek