Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete szervezésében meghirdetett szakmai verseny felkeltette cukrász kollégáink érdeklődését és arra késztette őket, hogy jobban elmélyedjenek az éttermi desszertek izgalmas világában.
A tányérdesszert némileg speciális, de izgalmas terep nekünk és rendkívüli örömmel tölt el minket, hogy az első forduló után lehetőségünk nyílik a döntőben is bemutatni a mi mesteri párosunk által kreált pályaművet a Magyarország étele 2023. – Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyen a Magyar Gasztronómia Napján.
Az idei éveben híres magyar költőnk, az Alföld poétája, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója a téma, melyhez számtalan vers és életének főbb állomásai adtak inspirációt, Szamos Mátyás, pedig a kiemelkedő cukrász szakmai kvalitásaival és ambíciójával motivációt.
Desszertünk nevét, külalakját, összetevőit és a koncepciónak a tematikához való kapcsolódását egyelőre jótékony homály kell, hogy fedje a verseny előírásai miatt, de ígérjük, hogy amint lehet megmutatjuk, bemutatjuk nektek és reméljük, hogy ti is annyira fogjátok szeretni, mint mi!
A verseny Facebook oldalát és eseményét, valamint tovább információt itt találtok: facebook.com/tanyerdesszert
Izgatottan várjuk a Magyar Gasztronómia Napján megrendezésre kerülő, 2023. március 18-ai döntőt, gondoljatok ránk és szurkoljatok nekünk! Ahogy szoktuk mondani: készüljünk együtt! Mert pécsinek lenni jó!
Forrás: Mischler Cukrászda