Utolsó simítások Pécs és Baranya Gasztronómiai térképén

Heteken belül remélhetőleg már térképpel a kézben keresik a jobbnál jobb vendéglátóhelyeket az itt lakók és az ideérkező belföldi-, és külföldi turisták. A minőségi, egyediséget mutató vendéglátóhelyek megtalálásában segít eligazodni a Made in Pécs csapata egy hiánypótló, Pécsről és Baranyáról készülő gasztronómiai térképpel, magyar és angol nyelven. Nem készült még a térségről ilyen átfogó anyag, amely szakmailag átgondoltan, olvasmányosan és kis humorral fűszerezve tárja a turisták elé a város és a megye legérdekesebb gasztronómiai egységeit.

Az emberek új élményeket keresnek a vendéglátásban, érdekes helyi ízeket, csak itt termő alapanyagokból készített fogásokat, pazar környezetet és remek kiszolgálást. Itthon és utazásaink során szeretünk jót enni-inni, számunkra új-, helyi dolgokat megkóstolni. Az élményszerzés épp annyira szerves része lett az étkezéseinknek, mint maga a gasztronómia az utazásainknak.

A kiadvány terjedelmi lehetőségeinél fogva kb. 30-30 pécsi és baranyai helyet ajánl, mindezt közel 100 egyedi rajzos illusztrációval, 75 szócikkel, tematikus ajánlatokkal, magyar és angol nyelven.

A kész térkép egy 14 x 14 centiméteresre összehajtott, de valódi térkép formátumra kihajtogatható leporelló lesz, melyből első körben 10.000 magyar és 5.000 angol nyelvű példány készül.

A térképek grafikái és illusztrációi kézzel készült egyedi alkotások, tartalmuk friss, átfogó, független és szakmailag releváns. A megjelenő vendéglátóhelyeket egy kerettörténetben, két képzeletbeli idegenvezető, Szofi és Jani mutatja be.  Ők egy bájos, örökifjú párocska, akik egyformán imádják az életet, a várost és a hasukat. Vendégszeretetük és kíváncsiságuk legendás. Nevük egyben főhajtás a város hagyományai előtt: Szofi nevét “Sopianae” – a város ókori római elnevezése, Janiét pedig Janus Pannonius pécsi püspök, nagy humanista költő ihlette.

A térképek összesen 40.000 példányban jelennek meg, díjmentesen elérhetőek lesznek Pécs és Baranya szállodáiban, turisztikai központjaiban, kulturális intézményeiben, a régió kiemelkedő vendéglátóhelyein, néhány kiválasztott budapesti helyszínen és természetesen a külföldi egyetemisták „üdvözlőpakkjába” is bekerül.

A kiadványban reklám, fizetett tartalom, vagy marketing célú megjelenés nem lesz, csupán a térkép hátoldalán kerülnek elhelyezésre a „közös ügyet” támogatók logói. Az elkészült tartalomból a tervek szerint a későbbiekben mobiltelefonos applikáció is készül majd, mely ingyenesen lesz hozzáférhető.

Reményeink szerint Pécs-Baranya vállalkozói és intézményei is meglátják a gazdasági potenciált az évente frissülő tartalmú térkép támogatásában, melynek tartalma a Baranyai Gasztronómiai Klaszter szakmai támogatásával került kialakításra.

Ajánlott cikkek