A pécsi Király utcában egymást érik a pubok, éttermek, ételbárok. Közöttük csendesen, de annál erőt sugárzóbban várja vendégeit a Morzsa alkotóműhely, ami egyszerre pékség, reggeliző, progresszív bisztró. Forradalmi hely, zabolázott, de célratörő energiákkal.
Idén nyáron lesz három éves a pécsi Morzsa, ami olyan gasztronómiát hozott az ország délnyugati részébe, amiért sokak 2-3 órákat is szívesen utaznak. Akár a fővárosból, akár a térkép egy másik tájékáról, netán Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából is elindulnak a stílusra fogékony és kíváncsi gasztroturisták. Nem beszélve a Pécsett élő külföldi diákokról és az őket látogatókról, akik rendre rácsodálkoznak, hogy a pici ország pici városában itt ez az egyáltalán nem pici ambíciókkal bíró Morzsa.
A cikk itt folytatódik: nosalty.hu/ajanlo/morzsa-gasztro-alkotomuhely-pecs-etterem-pekseg-kavezo-etteremajanlo
Szerző: Pákozdi Nóra
Fotó: Radisics Milán
Forrás: nosalty.hu