Ide-Süss! – Új pályaorientációs szakmaismereti verseny indul a Klaszter közreműködésével

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs csapata évek óta sikerrel rendez több ágazatban szakmai versenyt 6-7. osztályosok számára annak érdekében, hogy a még pályaválasztás előtt álló fiatalok játékos formában személyes élményeket szerezzenek egy-egy szakmáról.

2022 tavaszán is megrendezésre kerülnek a hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek, sőt, a Baranyai Gasztronómiai Klaszter elnökségének kérésére 2022-től új, vendéglátós szakmai versennyel bővül a paletta.

Évek óta az általános iskolások körében óriási érdeklődés övezi ezeket a szakmaismereti versenyeket. A Gép-Ésszel verseny alatt gépipari, a Villany-Ász versenyben a villamosipari-elektronikai, az AutóMánia versenyben járműtechnikai, az Épít-Ésszel versenyen keresztül az építőipari és újdonságként az Ide-süss! versenyben a vendéglátás szakmáit, területét ismerhetik meg az általános iskolák pályaválasztás előtt álló diákjai.

A verseny első fordulója az online térben zajlik, ahol szakmaismereti kérdőívet kell kitöltenie a versenyző csapatoknak. A második fordulóban a személyes tapasztalásé, a csapatmunkáé és a kreativitásé főszerep, hiszen egy gasztronómiai trend alapján menüt kell összeállítaniuk és hozzáillő menükártyákat készíteniük a gyerekeknek.

A döntőre még a tavaszi szünet előtt sor kerül, ahol interaktív feladatokat kapnak a csapatok.  A 10 legjobb csapatnak két fogásból álló menüt kell élőben, megadott idő alatt elkészítenie, valamint az asztalt megterítenie.

A versenyeket a megye gépipari, építőipari, járműgyártási, vendéglátóipari, villamosipari és elektronikai vállalatai támogatják.

A versenykiírás és további információ megtalálható a palyavalasztasbaranya.hu oldalon.

Forrás: pbkik.hu

Ajánlott cikkek